Sådan Vælger I Den Rigtige Seng Til Børneværelset

Sådan vælger I den rigtige seng til børneværelset


Søvn er enormt vigtig for børns udvikling. Når børn sover, udskilles væksthormon, kroppens celler genopbygges, og immunforsvaret styrkes. Derudover bearbejdes dagens oplevelser. Det betyder, at en lang og sammenhængende nattesøvn gør børn både mentalt og fysisk sundere. Derfor er det vigtigt, at børn sover i en god seng, der matcher deres krop. Der findes et kæmpe udvalg af barnesenge, og det kan være svært at overskue. Her kan I få fire gode råd til, hvad I skal overveje, når der skal findes ny seng til junior.

Vælg den rette størrelse

Først og fremmest skal I overveje hvilken størrelse, sengen skal have. En standard juniorseng måler 70×160 centimeter og fås i mange forskellige modeller. Den kan bruges indtil barnet er omkring 8 år, og kan derefter passende skiftes ud med en seng der passer bedre til teenageværelset. Hvis der er god plads på børneværelset, kan I allerede nu vælge en 90×200 centimeters seng, som kan bruges mange år ud i fremtiden.

Vælg den rigtige madras

Næste skridt er at vælge sengens madras. Barnet skal bruge mange af døgnets timer på langs, så derfor er det vigtigt, at han eller hun ligger behageligt – og her spiller madrassen en meget central rolle. Det er desværre ikke muligt at udpege en ”rigtigt” madras, da det vil afhænge af blandt andet barnets vægt og kropsbygning. Det er dermed forskelligt fra barn til barn, hvilken madras, der passer bedst.

Tænk over materialerne

Når I leder efter både stel og madras kan I med fordel holde øje med, hvilke materialer de er lavet af. Det er først og fremmest vigtigt at vægte kvalitet over pris. Barnet kommer som sagt til at bruge sengen rigtigt meget, og derfor skal den fremme den gode nattesøvn. Det gælder ikke kun madrassen, men også stellet og den maling, det er malet med. Hvis I vil være gode ved både jeres barn og miljøet, kan I med fordel vælge en miljøvenlig barneseng, der er fri for skadelige kemiske stoffer. Dem kan i læse mere om her.

Få ekspertvejledning

Det kan som sagt være svært at vurdere, hvilken seng der passer bedst til netop jeres barn. Derfor er det en god ide at spørge en ekspert til råds. Det kan I for eksempel gøre hos jeres lokale sengeforhandler, men det er også muligt at gøre det over nettet. På den måde er I sikre på at træffe det rette valg på jeres barns vegne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *