Sådan skærer du ned i boligens varmeregning


Den er en stor post på mange boligejeres budget: varmeregningen. Det kan derfor være en god ide at se på, om du kan spare på varmen, så du kan få flere penge til andre ting. For hvem vil ikke hellere bruge deres penge på noget andet end at varme deres hus op?

Som regel er det flere forskellige faktorer, der i sammenspil kan gøre, at du nemmere kan holde dit hus varmt. Det er en god ide at se på en eller flere af dem, så du kan få bragt din varmeregning ned. I denne artikel giver vi dig fem bud på, hvor du kan sætte ind henne. Nogle er dyre og krævende, andre kræver bare en tur i det nærmeste bolighus.

1. Få solfilm på vinduerne

En god mulighed for dig for at få en lavere varmeregning er, at du får solfilm på vinduerne. Det er en film, der nemt kan klæbes uden på dine eksisterende vinduer. Udover at hjælpe i forhold til varme gør filmen også, at du ikke bliver generet af, at andre kan kigge ind i din bolig. Du kan selvfølgelig stadig se ud på dem. Se her for at læse mere om solfilm hos BBN Nordic

2. Læg gulvtæpper på

Dette er en meget nem løsning til at få det varmere. Det er ikke en permanent løsning, men den kan være med til at gøre det rarere at bo i dit hjem, indtil du har fundet på noget mere permanent. Mange af os skruer nemlig op for varmen, fordi der er fodkoldt, men fordi varmen stiger opad, kan det være meget svært at undgå, at der bliver fodkoldt. Det er derfor en god ide, at du lægger et gulvtæppe på, hvis du fryser på tæerne. Efterfølgende kan du så spare op til at få installeret gulvvarme.

3.  Luk dørene til uopvarmede rum

En del af din varme forsvinder, fordi døren står åben til rum, der ikke er opvarmede. Det kan for eksempel være en gang eller et trappeareal. Det er en god ide, at du altid lukker døren imellem, og at du også husker dine børn på, at de skal lukke døren imellem. Det er den bedste løsning.

4. Få hulmursisoleret dit hus

Hvis dit hus er af ældre dato, er det ikke sikkert, at der er lige så meget isolering i, som man ville komme i i dag. Det kan derfor være en god ide for dig, at du sparer op til at få det isoleret bedre. Det er ikke bare rart for dig, når du bor i huset. Det er også rart for dig, når du sælger det, fordi du kan få flere penge for dit hus, når det er bedre isoleret.

5. Få isoleret loftet bedre

For loftet gælder egentlig de samme ting som for murerne: Tidligere lagde man ikke nær nok vægt på at isolere loftet, og et gør, at laget af isolering måske ikke er så tykt, som det er standarden i dag. Hvis du isolerer på loftet, kan det også være med til at give dig en lavere varmeregning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *