Overvejelser under forældrekøb


Det har længe været populært for forældre at købe lejligheder, rækkehuse eller andre boliger til sine børn. Dette er især populært, når barnet skal bosætte sig i en af de større byer i Danmark som eksempelvis København og Aarhus. Her er efterspørgslen stor på boliger, og derfor kan det være svært for den unge at finde en bolig, som samtidig også er til at betale. Hvis forældrene har økonomien til det, er der en del fordele ved at lave et forældrekøb. Hvis du som forælder har dette i tankerne, kan du læse mere i artiklen nedenfor. Her kommer der nemlig et par overvejelser, som du bør gøre dig, når du foretager dig et forældrekøb.

 

Husk at lære dit barn at stå på egne ben

Mange vil måske mene, at et forældrekøb er at gøre ens børn en bjørnetjeneste. På denne måde lærer barnet ikke selv at søge bolig samt stå for underskrivelse af kontrakten, betaling af depositum osv. Dog er det vigtigt at understrege, at man kan lære sine børn alle disse aspekter på anden vis. Det er godt at tage barnet med i hele købsforløbet, således barnet fortsat får et indblik i denne verden. Derudover kan I med fordel vælge at lade barnet tilbagebetale en vis sum af købet. Dette beløb vil lære barnet, at der skal afsættes penge i ens økonomi til husleje samtidig med, at det giver jer forældre penge, som I kan vælge at bruge på at afdrage. Her kan I med fordel indgå en lejekontrakt, som barnet skal underskrive. Hvis ikke en sådan lejekontrakt indgås, vil barnet risikere at miste sin ret til SU. Dette er ikke ideelt, da SU’en er tiltænkt som en hjælp for unge til netop at hjælpe med boligudgifterne. Ved at foretage et forældrekøb samt indgå en lejekontrakt giver I altså jeres barn en hjælpende hånd, uden at I fuldstændig bærer barnet gennem livet.

 

Sikring af boligen giver tryghed

Når ens børn flytter hjemmefra, kan det være svært at give fuldstændigt slip på dem. Mange bekymringer opstår, og man tænker på, om barnet nu kan klare sig, og om barnet nu er i sikkerhed. For at nedbringe bekymringerne om barnets sikkerhed kan I overveje at installere gode alarmer og alarmsystemer i barnets lejlighed, rækkehus eller anden form for bolig. På denne måde sikres I, at der hurtigt bliver reageret, hvis uheldet skulle være ude i form af indbrud. Dette kan gøre sene aften- og nattetimer mere betryggende som forælder. Ved at vælge et alarmsystem, som er tilkoblet en kontrolcentral, vil den hurtige reaktion sikres, hvilket garanterer mindst mulig skade efterfølgende. Hvis du overvejer at investere i alarmsystemer i barnets hjem, kan du finde alarmsystem her.

Hvis du som forældre er interesseret i at læse mere om forældrekøb samt fordelene og ulemperne herved, kan du blive klogere på mulighederne ved forældrekøb her. Et forældrekøb kan i nogle tilfælde være det mest fornuftige for barnet, når barnet skal flytte til en ny by – især hvis byen er af større størrelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *