Nyt fritidshus? Husk disse ting


Har familien købt et fritidshus? Så kan I med garanti se frem til mange dejlige stunder i hinandens selskab. Et fritidshus er perfekt til familier, som nogle gange har brug for at komme væk fra hverdagens stress og jag, og som ikke altid har tid til at rejse væk i længere tid af gangen. Man kan tage i fritidshuset for en weekend, hvis det er det, man har tid til. Fritidshuset er også perfekt for dem, der kan lide at holde ferie i Danmark – dem, som ynder at se årstiderne skifte fra hyggelige og hjemlige omgivelser. Et fritidshus er et dejligt sted for hele familien – det bør det i hvert fald være. Inden man kan kalde fritidshuset for ”sit andet hjem”, er der dog nogle ting, man skal sørge for. Herunder kan du læse mere om, hvad du skal huske at gøre, når du har købt et fritidshus.

Huset skal sikres

Når man køber et fritidshus, skal det på mange måder behandles som et ganske almindeligt hus. Det betyder, at man naturligvis skal sikre huset. Eksempelvis kan det være en rigtig god ide at investere i tyverialarmer, så du får besked, hvis der kommer ubudne gæster i huset. Samtidig med at det sikrer huset bedre, kan det give dig og familien ro i maven at vide, at huset står uberørt, når I ikke er der. Det er også en god ide at investere i en brand- og røgalarm, så du får besked, hvis der er røg eller ild i huset – dette kan både redde liv, når I er i huset, og når I er derhjemme.

Huset skal selvfølgelig også sikres for skader. Det kan dog være svært at forebygge alle skader, der kan ske på et hus, ligesom at nogle skader slet ikke kan forebygges. Derfor er det også utrolig vigtigt, at du har forsikringerne i orden. Dit fritidshus skal forsikres, akkurat ligesom et almindeligt hus skal det. Se meget mere på next.dk/Forsikringer/Fritidshusforsikring. Der skal meget gerne være styr på forsikringerne, inden I flytter ind i huset, så I kan sove om natten velvidende, at I er dækket, hvis der sker noget med huset.

Glem ikke hyggen

Mange bruger deres fritidshus til at koble af – og det er ganske forståeligt. Der kan være noget meget befriende over at tage væk fra hjemmets fire vægge for at slappe af og glemme den stress og jag, mange oplever i hverdagen. Fritidshuset er for mange lig med afslapning, og derfor er det altså også vigtigt, at huset lægger op til det. Husk hyggen, når I skal indrette huset – en god atmosfære er vigtig for, hvordan det er at befinde sig i huset. En god ide er eksempelvis at investere i en radio eller højtaler, der kan være i fritidshuset – måske i stedet for et fjernsyn. Så kan familien hygge om god musik, mens I også kan lave andre ting. Følg linket her og se nogle af de lækre højtalere fra B&O.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *