Kolonihave Haven Traer Planter

Mangler du at få styr på kolonihavehuset inden sommer?


Selvom at det stadig er koldt udenfor, vil dette meget snart ændre sig hurtigt, så vi igen kan være mere udenfor. Det er i løbet af de sidste par år blevet mere og mere populært blandt danskere at købe små kolonihavehuse, så man kan være der og nyde det danske sommervejr, uden at der er nogen, der kommer og forstyrrer. Dette er en ekstrem billig måde at komme lidt væk fra den hektiske dagligdag i byerne, hvor alt er centreret omkring arbejde, hus, hund og børn. I stedet kan man blot køre hen til sit kolonihavehus og nyde sommeren i fællesskab med andre, der ligeledes er kommet for at slappe af. Men er du også en af dem, der lige har investeret i et kolonihavehus og derfor ikke er helt sikkert på, hvad man skal gøre for at holde det sommerligt og hyggeligt, så bør du læse med her. Vi præsenterer nemlig nogle gode råd til, hvordan du kan gøre dit kolonihavehus klar, inden sommeren for alvor begynder.

Skab en hyggelig have, hvor du har lyst til at tilbringe alt din tid

I og med at et kolonihavehus er så lille, som det er, er der rigtig mange mennesker, der vælger at bruge en masse tid i haven i stedet for, når de er på besøg i deres kolonihavehus. Men det er naturligvis også om sommeren, at vejret bare skal nydes til fulde, og det gør man naturligvis bedst udenfor. Men eftersom man bringer så mange timer i haven, er det naturligvis også vigtigt, at den er hyggelig at opholde sig i, så du får lyst til at blive udenfor hele tiden. Men hvad skal man egentlig gøre for at gøre en have hyggelig?

Der er rigtig mange måder at gøre dette på, og det afhænger først og fremmest af, hvilke specifikke krav og behov du har til din have. Har du f.eks. børn, der godt kan lide at lege meget i haven, er det en rigtig god ide at indrette den forholdsvis enkelt. Det kan være svært at få plads til at lege, hvis haven er fyldt med grøntsagsbede og blomster, som man ikke må komme i nærheden af, og dette er hurtigt med til at sætte en stopper for den gode leg.

Plant en masse træer og blomster og skab en hyggelig stemning

Er der til gengæld ingen børn, der skal tages højde for i arbejdet med dine kolonihave, kan du vælge at plante masser af flotte og farverige blomster, bær, hjemmeavlede grøntsager osv. Du kan også vælge at fylde din have med frugttræer og blomsterbede, hvis det er det, du finder hyggeligt. Mulighederne er mange, så det er bare om at vælge lige akkurat den type haveindretning, der matcher dine specifikke ønsker.
Der er ligeledes rigtig mange, der vælger at skaffe sig et drivhus til kolonihaven, da denne kan være med til at skabe en helt afdeling for sig selv i haven, hvor du har mulighed for at plante lige akkurat det, du har lyst til.

Sørg for at du har styr på det basale inden

Herudover skal du naturligvis også huske på, at du skal have alt det basale på plads, inden du vælger at flytte ud i dit nye kolonihavehus til sommer. Allerførst skal du sørge for, at huset er sat i stand, så du beskytter det bedst muligt mod vejret. Som bekendt er det danske sommervejr meget omskifteligt, hvorfor det her er vigtigt at tage højde for al slags vejr. Foruden dette skal du også sørge for, at du har styr på forsikringer i forbindelse med kolonihavehuset. Tegn en fritidshusforsikring, så du er fuldt dækket, såfremt der skulle opstå ulykker eller andre problemer, når du ikke befinder dig i huset. Man befinder sig jo netop ikke i sit kolonihavehus hele året rundt, og netop derfor vil du bedre kunne sove trygt om natten, såfremt du blot sørger for at tegne de rigtige forsikringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *