Kom godt igennem et boligsalg


Det kan nemt blive en stressende oplevelse at skulle sælge sin bolig, men du kan selv gøre visse ting for at gøre oplevelsen nemmere for dig selv. Vi har samlet de tre bedste råd til dig, som gerne vil sælge din bolig uden stress og problemer.

Vælg en god boligadvokat

Der er mange juridiske elementer i et boligsalg, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis der bliver lavet fejl. Denne usikkerhed kan være en stor kilde til stress for dig som sælger, når du skal sælge din bolig. Derfor kan det være en god idé at hyre en boligadvokat, som kan bistå dig i processen.

Det er ikke nødvendigvis tilstrækkeligt, hvis du har tidligere erfaring med boligsalg, da det kan være juridiske ting, som har ændret sig siden dit sidste boligsalg.

Med en boligadvokat kan du blandt andet få rådgivning til at tegne en sælgeransvarsforsikring. Denne er særdeles vigtig, hvis du vil undgå at blive mødt med mangelkrav fra køberen efter boligsalget. Derudover kan en boligadvokat også rådgive dig, så du er sikker på at du får oplyst alle relevante oplysninger om boligen – eksempelvis i forbindelse med tilstandsrapporten. Som sælger har du loyal oplysningspligt, og hvis du ikke lever op til denne pligt, kan du risikere at blive gjort erstatningsansvarlig for eventuelle mangler.

Dette er blot to af de områder, hvor en boligadvokat kan være til nytte, men der er mange flere faldgruber, som du også kan falde i. Med en boligadvokat kan du have ro om hjertet – både før, under og efter boligsalget. Hvis du vil læse mere om, hvad en boligadvokat kan gøre for dig, så besøg hjemmesiden her.

Forbered dig i god tid

Hvis du er heldig, så er der mange, som er interesseret i at se din bolig i forbindelse med åbent hus arrangementer. Dette kan ofte være stressende, da der er mange fremmede mennesker, som skal ind og se ens hus.

Det er sjældent ligefrem sjovt at holde åbent hus, men du kan gøre det nemmere for dig selv ved at forberede dig selv i så god tid som muligt. Det er vigtigt at gøre et godt indtryk ved at fremvise et hus, som både er pænt og rent. Det er derfor en god idé at starte på rengøringen allerede et par dage før fremvisningen.

I forbindelse med åbent hus, er det også vigtigt, at huset ikke roder. Du kan overveje at gå i gang med en stor oprydning allerede når du sætter huset til salg. Der er med stor sandsynlighed en del ting, som enten skal smides ud eller sendes til genbrug. En ekstra fordel er, at det bliver nemmere at flytte til den nye bolig, fordi du allerede har sørget for at rydde op og sortere i dine ting.

Få nok søvn

Nogen boligsalg går hurtigt, mens andre tager tid. Det er sjældent muligt at forudsige salgstiden på forhånd, og derfor er det særdeles vigtigt, at du får nok søvn i salgsperioden. Stress er typisk én af de ting, som kan give søvnmangel, men samtidig kan søvnmangel også forværre stress. Derfor er det vigtigt at undgå denne negative spiral ved at få nok søvn.

Hvis du døjer med din søvn i forvejen, så kan det skyldes, at du har en seng, som ikke er god nok. Du kan få hjælp til at teste den ved at bede en anden om at betragte din ryg, når du ligger på siden i sengen. Hvis din rygrad ikke er lige, så passer sengen ikke til dig. Ønsker du at opgragere din seng, kan du klikke her og se udvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *