Indret et flot og funktionelt bryggers


Bryggerset er ofte hjemmets praktiske rum og hjemsted for vaskemaskine, tørretumbler, sko og overtøj. Det er dog også typisk her, at husets indgang er placeret. Derfor ønsker de fleste et ordentligt og pænt bryggers, som man kan være bekendt at lede gæster igennem. Her er en række tips til, hvordan man kan indrette et flot og funktionelt bryggers.

Placer hvidevarer med omhu

At vaske tøj er en fast og uundgåelig del af hverdagen, og vaskemaskine og tørretumbler spiller ofte hovedrollerne i bryggerset. Derfor er det ikke lige meget, hvor man placerer dem. Det er vigtigt, at de er nemme at komme til, så der skal helst være god plads til at åbne lågerne, når maskinerne skal fyldes og tømmes. Hvis det kniber med gulvpladsen i bryggerset, kan man overveje, om en vaskemaskine med topbetjening er mere optimal. Her skal man blot være opmærksom på, at topbetjente vaskemaskiner kræver godt med plads i opadgående retning.

Det er dog aldrig en god ide at vælge hvidevarerne udelukkende på baggrund af mål og udseende. Husk også at overveje, om der er brug for en stor eller lille kapacitet alt efter familiens størrelse. Det er også en klar fordel at vælge en energivenlig vaskemaskine, da man skåner både miljøet og pengepungen på den lange bane.

Skab orden med skabe og skuffer

Fordi bryggerset primært er et opbevaringsrum, kan det hurtigt virke rodet. Et væld af jakker, uendeligt mange (og beskidte) sko kan hurtigt hobe sig op. Med lukkede facader, dvs. låger, skuffer og skabe, kan man gemme rodet væk bag flotte og rene overflader. Man kan for eksempel hænge skoskabe op på væggen. Det er en praktisk løsning, hvor skoene er gemt væk, men samtidigt hurtige at finde frem. Hvis I er en stor familie, kan i opbevare hverdagsskoene i skoskabe og have resten liggende i en skuffe et andet sted i bryggerset. En knagerække med god plads til jakker er heller ikke en dårlig ide.

Orden i bryggerset skaber ro i rummet og gør det mere indbydende, og man kan med god samvittighed lukke sine gæster ind.

Skru op for hyggen

Selvom bryggerset primært er et praktisk og funktionelt rum, kan det også betale sig at gøre en indsats for at gøre rummet lidt hyggeligere. Det behøver ikke være de store tiltag – en lille blomst eller et par lysestager i vindueskarmen kan gøre en stor forskel. Især hvis rummet netop er meget stilrent med bare og lukkede overflader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *