Depositphotos 34014985 M 2015

Guide: Det skal du overveje, inden du køber et drivhus til haven


Flere og flere danskere vælger at købe et drivhus til haven, i og med at der er så mange fordele forbundet med et drivhus. Først og fremmest er det et fantastisk uderum, hvor man kan få masser af tid til at gå, og herudover er det et ideelt sted at dyrke sine egne grøntsager hjemme. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at det godt kan gå hen og blive en smule besværligt ift. at skulle vælge et drivhus, i og med at der er så mange muligheder på markedet i dag. Du vil derfor her i artiklen blive præsenteret for forskellige aspekter, du bør overveje, inden du går ud og vælger det helt rette drivhus for dig.

Tænk over, hvilken type belægning du ønsker

Først og fremmest skal du bl.a. overveje belægningen. Ønsker du eksempelvis fliser som bund, eller vil du hellere have jord? Fordelen ved at vælge fliser som belægning i sit drivhus er, at man dermed får mulighed for at sætte havemøbler ind i drivhuset, mens at man med jord får mulighed for at dyrke grøntsager. Det er således helt og holdent op til dig, alt efter hvad du tænker, du ønsker at bruge dit drivhus til. Herudover bør man bestemt også overveje, hvordan man kan få udluftning i sit drivhus. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det meget hurtigt bliver utroligt varmt i et drivhus, og dette er ikke altid en fordel, i og med at planter har brug for luft. Det er derfor en rigtig god idé at installere eksempelvis tagvinduer eller automatiske vinduesåbnere i sit drivhus.

Hvilken form skal drivhuset have, og hvor skal det placeres?

Man bør naturligvis også overveje, hvilken type form drivhuset skal have, samt hvilken type materiale det skal laves i. Man kan bl.a. vælge et rektangulært, kvadratisk eller et rundt drivhus, alt efter hvad man har af præferencer. Der er rigtig mange, der vælger at tage udgangspunkt i sit eget hus, når de skal vælge, hvilken form deres drivhus skal have, så det passer bedst muligt sammen. Herudover skal det naturligvis også passe til lige netop det område, du har udvalgt som det helt rette sted at placere drivhuset. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at man naturligvis skal tage højde for, at et rundt drivhus vil fylde en hel del mere i haven og kræve meget mere udenomsareal end eksempelvis et kvadratisk drivhus. I forbindelse med placeringen er det vigtigt at nævne, at man ikke blot bør vælge den placering i haven, hvor der er allermest sol, i og med at planter har rigtig godt af at få lidt skygge i løbet af dagen. Man bør derfor vælge et sted, hvor der er eksempelvis nogle store træer, som vil kunne give lidt skygge.

Følger du disse gode råd, er der ingen tvivl om, at du vil kunne finde lige netop den type drivhus, der lever op til alle dine ønsker – se et Halls-drivhus her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *