Lav En Haveplan

Gode råd til hvordan du kan tegne din egen haveplan


Hvem går ikke og drømmer om en spændende og smuk have, som man kan blære sig med, at man helt selv har tegnet? Vi vil her i artiklen præsentere dig for nogle gode råd til, hvordan du selv kan tegne din egen haveplan, så du får lige akkurat den have, du altid har gået og drømt om. Man kan naturligvis blot vælge at kontakte en havearkitekt og få ham eller hende til at gøre arbejdet, men der er da noget sjovt og lærerigt i at gøre det selv, da du på den måde kan gøre haven til din egen.

Allerførst er man nødt til at måle haven op, inden man kan gå i gang med at tegne en plan for den. Her kan du helt selv vælge, om du ønsker at gøre det på den gammeldags og lidt besværlige måde med tommestok og målebånd, eller om du ønsker en lidt lettere metode vha. computer. Du kan eksempelvis vælge at bruge matrikelkort, da du på den måde har en fast grundplan, som du efterfølgende vil kunne tegne videre på. Du kan også vælge at måle arealer og afstande på krak.dk.

Lav en havetegning samt haveskitse – lad dine kreative ideer få frit løb

Hernæst skal du have lavet dig en havetegning. Her er det essentielle, at man finder lige akkurat den opbygning og de former, der skal skabe den mest optimale harmoni i haven. Det er derfor en rigtig god ide at tænke på figurer og geometri, havens formsprog, struktur samt stilarter. Man kan evt. lade sig inspirere af husets formsprog, hvis man er helt fortabt.

Du er nu kommet til skitsen af din have, som helst skal give en ide om, hvad der skal tilføjes til disse figurer og former, som du har gjort nogle tanker om i din havetegning. Det er netop her, at alle dine kreative ideer samt mange nye muligheder kommer til udtryk. Det er desuden vigtigt, at man husker på, at man ikke nødvendigvis behøver at være vildt kreativ for at kunne skabe en personlig samt smuk have, som du ikke finder andre steder – havetegningen vil jo altid ende med at blive helt unik, og således vil din have også blive det.

Skab et bedre overblik med en haveplan – vælg planter og belægning

Den endelige haveplan skal nu laves, og dette er en fællesbetegner for både havetegninger og haveskitser, og det er netop her, du skal vælge plantesorter samt belægningstyper. Herudover kan den også sagtens indeholde detaljerede tegninger af de bede, du ønsker i din have samt plantelister. Endelig kan du i forbindelse med denne haveplan også lave en udregning af, hvor mange løg, planter, fliser og frø, du vil skulle få brug for, når haven skal anlægges. På den måde kan du få et bedre overblik over det økonomiske aspekt og finde ud af, hvad du reelt set har råd til at købe. Formålet med den færdige haveplan er altså, at du helst gerne skulle sidde tilbage med et godt overblik over samtlige belægninger, planter, mængder og priser. Du kan herefter vælge at støtte dig til denne plan undervejs i processen. Du skal dog huske på, at der naturligvis skal være plads til gode ideer, impulsive beslutninger samt nye indfald.

Hvordan man vælger de helt rette planter

Når du skal vælge planterne til din have, er det vigtigt at huske på, at man ikke nødvendigvis behøver at være nogen plantenørd. Du kan sagtens vælge at holde dig til de almindelige og nemme planter, da disse med garanti vil gøre dit haveliv behageligt og hyggeligt. Dog skal man huske på, at plantevalget først og fremmest bør handle om klimaet og jordbunden i haven. Nogle planter trives i sol, andre i skygge. Du bør derfor altid vælge de planter, som vil trives i netop din have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *